Čtvrtý den příměstského táboru dětí 4 - 10 let 2023

Čtvrtý den příměstského táboru dětí 4 - 10 let 2023

20.07.2023

Dnešní den jsme zahájili blahopřáním našemu oslavenci, kterým byl Vojtíšek. Nebylo ale času nazbyt a přesunuli jsme se do Šťastné země v Radvánovicích, kde na nás dýchla vůně venkova a krásné prostředí plné zajímavých aktivit. Děti si nejprve vyzkoušely obratnost na trampolínách, aby následně poměřily síly se skluzavkou. Tato skluzavka měla u dětí obzvlášť velký úspěch. Následovaly prolézačky a menší hrady, ten největší na nás ale čekal.

Než jsme ho navštívili, vydali jsme se po geologických stopách Geoparku, kde jsme zjišťovali historii a vývoj zdejších pohoří a řek. Největší atrakcí se však nakonec stal samotný hrad Trosky, jehož maketou se naše děti mohli prohánět, a že bylo čím. Celý výlet jsme ukončili posezením v tepee místních indiánů a koupili si na památku tužku Šťastné země.

Následovala koupací část v bazénu, příprava stanů na noční přespání a příprava večeře, na kterou bylo potřeba sehnat nejen dřevo, ale připravit i provizorní ohniště a také provést základní přípravu jídla, čehož se zhostila děvčata. Když už si ale děti myslely, že půjdou spát přišla na řadu 3.6 km dlouhá noční stezka, která nás provedla lesem a kolem místních vodních ploch. Některé děti měly na začátku obavy, ale bylo úžasné sledovat, jak měly na konci radost z toho, že je překonaly.

Zítra nás čeká již poslední den, ale to neznamená, že bychom neměli plán.
Petr a Helenka Müllerovi

Fotogalerie
Naši partneři
Město Liberec
MaMi Rádlo s.r.o.
Versoft s.r.o.
Liberecký kraj
Liberecká Drbna